Web of Science ve Scopus Türkiye Dergileri

Scopus, Elsevier’in 2004 yılında başlatılan özet ve atıf veri tabanıdır. Scopus, yaklaşık 11.678 yayıncının yaklaşık 36.377 başlığını kapsar ve bunların 34.346’sı üst düzey konu alanlarındaki (yaşam bilimleri, sosyal bilimler, fizik bilimleri ve sağlık bilimleri) hakemli dergilerdir.

Web of Science (önceden Web of Knowledge olarak biliniyordu ), birçok farklı akademik disiplin için kapsamlı alıntı verileri sağlayan birden çok veritabanına abonelik tabanlı erişim sağlayan bir web sitesidir. Başlangıçta Bilimsel Bilgi Enstitüsü (ISI) tarafından üretilmiştir ve şu anda Clarivate Analytics tarafından sürdürülmektedir.

Scopus nasıl çalışır?

Scopus, alanlarında uzmanlardan oluşan bağımsız bir inceleme kurulu tarafından titizlikle incelenen ve seçilen içeriği endeksler. Scopus’un üzerine inşa edildiği zengin meta veri mimarisi, insanları, yayınlanmış fikirleri ve kurumları birbirine bağlar.

Sofistike araçlar ve analitik kullanan Scopus, kesin alıntı sonuçları, ayrıntılı araştırmacı profilleri ve daha iyi kararlar, eylemler ve sonuçlar sağlayan içgörüler üretir.

Neden Scopus’u seçmelisiniz?

Scopus, üstün veri kalitesi ve kapsamı, gelişmiş analitik ve ileri teknolojiyi, yırtıcı yayıncılıkla mücadele etmeye, analitik güçleri ve araştırmacı iş akışlarını optimize etmeye ve daha iyi karar vermeyi güçlendirmeye hazır tek bir çözümde bir araya getiriyor.

Akademik enstitüler

Scopus, tüm akademik topluluktaki araştırmacıların, eğitimcilerin, öğrencilerin, yöneticilerin ve kütüphanecilerin bilgi ihtiyaçlarına hizmet etmek için tasarlanmıştır.

Daha fazla bilgi edin

Devlet ve Finansman Kuruluşları

Ajanslar ve devlet organları, genel stratejik yönleri hakkında bilgi vermek, fon kaynaklarını belirlemek, araştırmacı performansını ölçmek ve daha fazlası için Scopus’a güvenebilir.

Daha fazla bilgi edin

Araştırma & Geliştirme

Scopus, endüstri araştırmacılarının pazar yeniliklerini takip etmesine, önemli katkı sağlayanları ve ortak çalışanları belirlemesine ve rekabetçi kıyaslama geliştirmesine yardımcı olur.

Daha fazla bilgi edin

Sıralama Organizasyonları

Derecelendirme kuruluşları, güvenilir ve kapsamlı araştırma performansı verileri ve analitiği sağlamak için Scopus’a güvenir.

Daha fazla bilgi edin


Web of Science ve Scopus tarafından taranan Türkiye dergileri

Listeye Erişmek İçin Tıklayınız.

Clarivate Analytics Web Of Science Atıf Veri Tabanlarında (SCI, SSCI, AHCI) İndekslenmekte Olan Türkiye Adresli Bilimsel Dergiler

PDF dosyasına erişmek için tıklayınız.


Scopus Türkiye Adresli Yayın Verileri (Kaynak)

WoS ve Scopus Veri Tabanlarının Karşılaştırması

Bülent Karasözen, Özlem (Gökkurt) Bayram, Burcu Umut Zan

Öz
Bu makale, Web of Science (WoS) ve Scopus veri tabanlarının içerik, konu başlıkları ve coğrafi dağılımları bakımından karşılaştırılmasını içermektedir. Ayrıca çalışma, WoS ve Scopus verilerine dayanılarak Türkiye’nin 2000-2009 yılları arasındaki on yıllık dönemde Sosyal Bilimler ile Sanat ve Beşeri Bilimler alanlarında yapılan yayınların analizi ile desteklenmiştir. On yıllık dönem içinde veri tabanlarında indekslenen yayınlar, yayın sayıları, ortalama büyüme oranları ve en fazla yayın yapılan konu başlıkları bakımından değerlendirilmiştir.

Makale Tam Metin

Konu yoruma kapalıdır.

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz boşMağazaya Dön